НАТО до момента не вижда такава руска заплаха, която да изисква

...
НАТО до момента не вижда такава руска заплаха, която да изисква
Коментари Харесай

Столтенберг: Русия инвестира огромни средства в ядрени оръжия

НАТО до момента не вижда такава съветска опасност, която да изисква смяна в ядрената тактика на Алианса, въпреки че Москва влага големи средства в ядрени оръжия, съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, представен от пресслужбата на Алианса.

„ Все още не виждаме дейности на Русия, които изискват смяна в нуклеарната настройка на блока, само че продължаваме да следим от близко дейностите на Москва “, сподели Столтенберг при идването си на срещата на министрите на защитата на НАТО в Брюксел, във връзка разполагането на съветски нуклеарни оръжия в Беларус.

Генералният секретар добави, че „ Русия влага големи средства в нови нуклеарни оръжия, които разполага покрай границите с НАТО, в това число и в Далечния север “.

Той увери, че военният блок постоянно е давал отговор на такива дейности и ще продължи да го прави.

64-годишният Столтенберг повтори, че няма " никакво желание да търси удължение на своя мандат ", само че че решението е на членовете на НАТО.
" Аз съм виновен за всички решения, които този Алианс би трябвало да вземе, като се изключи едно, и то е за моето бъдеще - това би трябвало да решат 31 съдружници ", сподели той.

Няколко дипломати от страни от НАТО обявиха по-рано, че биха били благосклонни към запазването на Столтенберг отпред, в случай че не бъде открит заслужен заместител.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР